Lahjoita puhettasi suomenkielisen puheentunnistuksen vauhdittamiseksi!

Digitalisaation ulottuessa kaikille elämänaloille ja puheen ohjatessa tulevaisuudessa suurta osaa palveluistamme on tärkeää, että teknologia ymmärtää meitä omalla kielellämme. Sujuvan puheentunnistuksen kehittämiseen tarvitaan arviolta 10 000 tuntia vapaasti puhuttua suomen kieltä: eri-ikäisiltä, eri tavoin suomea puhuvilta ja eri murrealueilta.

Tänään käynnistyvä Lahjoita puhetta -kampanja auttaa tutkijoita ja sovelluskehittäjiä kehittämään yhä paremmin toimivaa suomenkielistä tekoälyä ja puheentunnistusta keräämällä suomalaisilta ja suomea puhuvilta puhelahjoituksia.

Puheenlahjoitusta varten on kehitetty helppo ja hauska puheenlahjoituskone, joka toimii sekä selainpohjaisesti että mobiilisovelluksena. Puheenlahjoituskoneessa on valmiiksi erilaisia ohjattuja teemoja, joiden avulla lahjoittaja voi löytää helppoja puheenaiheita.

Lisätietoja kampanjasta ja lahjoituskoneen löydät osoitteesta www.lahjoitapuhetta.fi tai mobiilisovelluksena App Storesta ja Google Playstä.

Hankkeen taustalla ovat Yle, Helsingin yliopisto ja Valtion kehitysyhtiö Vake Oy. Kampanjaan haastetaan mukaan myös yhteiskunnan eri toimijoita innostamaan kaikkia suomea puhuvia lahjoittamaan puhettaan. Lahjoitettu puhe tallennetaan Helsingin yliopiston Kielipankkiin, josta sitä voidaan luovuttaa edelleen niin tutkijoille kuin yrityksillekin, puhesovellusten kehittämiseen ja tutkimukseen sekä kielentutkimukseen.

Valikko