Spoofy opettaa koululaisille tärkeitä nettiturvallisuustaitoja

Spoofy on ilmainen mobiilipeli, jossa seikkaillaan ja ratkaistaan erilaisia kyberpulmia. Peli on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi ja ladattavissa sekä Android- että iOS-laitteille.

Kaikki Suomen alakoululaiset ovat saaneet käyttöönsä pelin, joka valmentaa heitä suojautumaan muun muassa nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Valtion kehitysyhtiö Vake on mukana hankkeessa pelin julkaisseen IT-palveluyhtiö CGI:n pääkumppanina.

Nyt 1.–3.-luokkalaiset voivat osallistua myös CGI:n Spoofy-kilpailuun, jossa voittajaluokka pääsee tutustumaan ihan oikeaan kyberturvallisuuskeskukseen ja selvittämään, onko heillä tarvittavat taidot arjen kybersankariksi. Kilpailuun voi osallistua 31.3. saakka. Lisätietoja kilpailusta sääntöineen löytyy: http://bit.ly/3bIwA3x

”Olemme tehneet Spoofy-pelistä digiajan turvavarusteen, joka toivottavasti tavoittaa kaikki Suomen eka- ja tokaluokkalaiset”, kertoo Pauliina Nikko-Takala IT-palveluyritys CGI:n kyberturvallisuusyksiköstä.

“Digitaalinen murros on yksi keskeisimpiä aikaamme vaikuttavista megatrendeistä, ja se koskettaa erityisesti lapsia ja nuoria. Siksi Valtion kehitysyhtiö Vake on mukana digiturvallisuutta  alakoululaisille opettavassa hankkeessa”, Vaken sidosryhmäjohtaja Saara Mattero toteaa.

”Meidän mielestämme parasta on se, että ensimmäisen kännykkänsä saavat ekaluokkalaiset pääsevät harjoittelemaan digitaitojaan pelin kautta heti koulupolkunsa alusta saakka,” lisää Mattero.

Pelin ohessa on julkaistu opettajille ja vanhemmille tarkoitettu materiaali, jonka avulla heidän on helpompi kertoa lapsille laajemminkin digitaalisesta turvallisuudesta. Maksuttomat tukimateriaalit löytyvät osoitteesta www.spoofy.fi.

Lisätietoja: Sidosryhmäjohtaja Saara Mattero, Vake,
+358 400 114 777, saara.mattero@vake.fi

Valikko