Möt Vake på MyData 2019-konferensen den 25–27.9

Internationella MyData 2019-konferensen kommer att anordnas för fjärde gången i Wanha Satama i Helsingfors den 25–27.9.2019, denna gång som en del av det finska EU-ordförandeskapsprogrammet. Vake är en av konferensens partners. Du kan fånga våra representanter som värdar och värdinnor, panelister och medlemmar av publiken för följande evenemang:

På öppningskvällen, onsdagen den 25 september, kommer Vake att ordna en get-together kl. 19.00–21.00. Vi inbjuder konferensgästerna till att diskutera hur olika spelare bäst kan arbeta tillsammans mot ett globalt fungerande MyData-ekosystem. Vi berättar också om Vake och våra planer inom MyData -sfären.

Torsdagen den 26 september kl. 11.30–12.45 diskuteras ämnet “Boosting MyData Ecosystems Locally” på Main Stage. Pia Erkinheimo, direktör för Vakes Power of Data-program, berättar om utvecklingen av personliga data i Finland. Representanter från Storbritannien, Japan och Frankrike diskuterar framstegen i sina respektive länder under samma session.

Posti, vinnaren av Vakes utmaningstävling för MyData-operatörer, som arrangerades under sommaren, kommer in på huvudscenen samma dag klockan 17.00–18.15. Under sessionen med titeln “Why MyData Operators Are a Good Idea” berättar Posti om sin roll som MyData-operatör, de framsteg som den har uppnått och resultaten från testfasen i tävlingen.

Postis Mikko Ristimäki startar en workshop fredag ​​27 september kl 14.30. Workshopen syftar till att bättre definiera operatörens roll inom MyData-ekosystemet.

”MyData 2019-konferensen ger en enorm möjlighet att lära sig hur organisationer, stora och små, runt om i världen utvecklar olika MyData-baserade affärsmodeller. Det faktum att evenemanget kommer att hållas på vår hemmaplan visar att vi är i framkant i Finland när det gäller att utforma datahantering och delande, mot en mänsklig centrerad modell. Vake strävar efter att öka denna utveckling och göra data till en nationell konkurrenskraft för Finland”, säger Pia Erkinheimo, programdirektör på Vake.

*****

Konferensen MyData 2019 samlar ett tusental experter inom affärsverksamhet, juridik, teknologi och samhälle från nästan 40 länder till MyData-konferensen som ordnas för fjärde gången.

MyData eller egna data betyder data som samlats in från individer, och särskilt en modell med människan i centrum, det vill säga människan kan själv kontrollera uppgifterna om sig själv och besluta om hur de används. Individen kan dela sina uppgifter mellan olika tjänster, vilket även möjliggör utveckling av ny verksamhet samt samhällets förändring. Fokus för konferensen är att accelerera förändringen mot människocentrerade datarättigheter.

Konferensen ordnas av MyData Global (https://mydata.org/) och Vake är samarbetspartner för konferensen. Du kan läsa mer om konferensen på https://mydata2019.org

Meny