Vake käynnistää omadatakiihdyttämön – vastaa kyselyyn ja tule mukaan!

Valtion kehitysyhtiö Vake käynnistää syksyllä 2019 omadatakiihdyttämön yhteistyössä Teknologiateollisuuden kanssa. Mukaan kutsumme niin yritykset, julkiset toimijat kuin muutkin organisaatiot – kaikki, joilla on intoa ja tavoitteita kehittää palvelunsa tai tietonsa käyttäjätestatuksi omadataratkaisuksi. Haluamme kiihdyttämöllä vauhdittaa koko omadataekosysteemin kehitystä vertais- ja asiantuntijasparrauksen keinoin.

Kiihdyttämö toimii puolen vuoden erissä, joita seuraa kahden kuukauden käyttäjätestaus. Ensimmäisen erän tavoitteena on käynnistyä marraskuussa 2019. Kuhunkin erään valitaan osallistujat niin, että mukana on yhteisen teeman ympärillä sekä tiedon lähteitä että sen hyödyntäjiä. Yhteinen teema mahdollistaa toisiaan täydentävät ratkaisut, ja se voi muodostua esimerkiksi samankaltaisen datalähteen tai toimialan ympärille. Ensimmäisiksi teemoiksi on ehdotettu kaupunkidataan, energiaan, hyvinvointiin, talouteen, työllisyyteen ja ruokaan liittyviä aiheita – kuulemme mielellämme myös muita ehdotuksia!

Tärkeää on, että jokainen osallistuja on aidosti innostunut ja sitoutunut viemään palvelunsa todelliseen käyttöön: kuuden kuukauden kiihdyttämöjakson jälkeen ratkaisun tulee olla validoitavissa vähintään sadan hengen käyttäjäjoukolla. Kiihdyttämöön osallistuminen edellyttää osallistumista kuukausittaisiin tapaamisiin sekä oman ratkaisun aktiivista kehitystyötä myös näiden ulkopuolella.

Alussa kiihdyttämö jatkaa ekosysteemin kehitystä Vaken omadataoperaattoreille järjestämän haastekilpailun voittaneen Postin ratkaisun perustalle. Tavoitteena on luoda monipuolinen joukko toimiviksi testattuja omadataan perustuvia palveluita, jotka hyödyttävät niin yrityksiä, kansalaisia kuin julkista sektoria. Palveluiden kehityksen myötä Vake haluaa tukea myös omadataoperaattorikehitystä Suomessa.

Kiinnostuitko? Vastaa kyselyymme, jossa kartoitamme kiinnostusta omadatakiihdyttämöä kohtaan. 

Lisätietoja: Terhi Marttila, Vake, terhi.marttila@vake.fi, puh. 040 681 5868

Valikko