Vake kumppanina mobiilipelihankkeessa, jossa koululaiset pääsevät treenaamaan digiturvataitojaan

Kaikki Suomen alakoululaiset saavat käyttöönsä ilmaiseksi ladattavan pelin, joka valmentaa heitä suojautumaan muun muassa nettikiusaamiselta ja huijausviesteiltä. Valtion kehitysyhtiö Vake on mukana hankkeessa pelin julkaisseen IT-palveluyhtiö CGI:n pääkumppanina.

”Kyberturva on nostettu voimassa olevassa opetussuunnitelmassa ja julkisessa keskustelussa nykyajan kansalaistaidoksi, mutta alakouluikäisille lapsille suunnattuja konkreettisia toimia ei juurikaan ole”, kertoo Pauliina Nikko-Takala IT-palveluyritys CGI:n kyberturvallisuusyksiköstä.

Spoofy-nimen saanut kyberpeli on maksuton ja toimii sekä kännyköissä että tableteissa. Peli auttaa tunnistamaan digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä uhkia ja opettaa, kuinka niiltä suojaudutaan. Pelaaja oppii innostavalla tavalla esimerkiksi salasanoihin, yksityisyyteen sekä netin käytöstapoihin liittyviä digitaalisen turvallisuuden perustaitoja.

Spoofyn pelaaja on arjen supersankari, joka auttaa ystäviään ja sukulaisiaan kybermaailmaan liittyvissä pulmatilanteissa.

”Teemme Spoofy-pelistä digiajan turvavarusteen, joka toivottavasti tavoittaa kaikki Suomen eka- ja tokaluokkalaiset”, toteaa Nikko-Takala.

“Digitaalinen murros on yksi keskeisimpiä aikaamme vaikuttavista megatrendeistä, ja se koskettaa erityisesti lapsia ja nuoria. Siksi Valtion kehitysyhtiö Vake on mukana digiturvallisuutta  alakoululaisille opettavassa hankkeessa”, Vaken sidosryhmäjohtaja Saara Mattero toteaa.

”Meidän mielestämme parasta on se, että ensimmäisen kännykkänsä saavat ekaluokkalaiset pääsevät harjoittelemaan digitaitojaan pelin kautta heti koulupolkunsa alusta saakka,” lisää Mattero.

Kyberpeli Spoofy on ladattavissa maksutta Googlen ja Applen sovelluskaupoista.

Pelin ohessa julkaistaan opettajille ja vanhemmille tarkoitettu materiaali, jonka avulla heidän on helpompi kertoa lapsille laajemminkin digitaalisesta turvallisuudesta. Maksuttomat tukimateriaalit löytyvät osoitteesta www.spoofy.fi.

Lue lisää pelin syntyvaiheista, toteuttamisesta ja testaamisesta CGI:n tiedotteesta.

Lisätietoja: Sidosryhmäjohtaja Saara Mattero, Vake,
+358 400 114 777, saara.mattero@vake.fi

Valikko