Vake valmis käärimään hihansa ilmastotalkoissa

Viisi hallituspuoluetta eduskuntaryhmineen kirjasivat tänään Vuosaaren ilmastokokouksen päätteeksi, että Suomeen rakennetaan ilmastorahasto Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n pohjalle. Vaken hallitus on ehdottanut Vakelle roolia digi- ja ilmastoinvestointien vauhdittajana, joten yhtiössä ollaan valmiita ryhtymään ilmastotoimiin.

“Elämme poikkeuksellista ajanjaksoa seuraavan vuosikymmenen ajan. Konkreettisilla toimilla ilmastonmuutoksen torjumiseksi on kiire, mutta käynnissä oleva kansainvälisen ja kansallisen lainsäädännön perinpohjainen muuttaminen ja sitä kautta näkyvät tulokset vaativat aikansa. Julkisen pääoman on mahdollista kirittää investointeja tapahtumaan aikaisemmin ja laajempina kuin ne toistaiseksi puhtaasti yksityisin voimin tapahtuisivat”, toimitusjohtaja Paula Laine kommentoi julkistusta.

Vaken hallituksen puheenjohtaja Reijo Karhinen jatkaa: “Vaken avulla valtion on mahdollista ohjata merkittävä panostus ilmastoinvestointeihin. Ilmastorahasto on konkreettinen teko kohti hallitusohjelman kunnianhimoisia tavoitteita. Ilmastorahaston painoarvo nojaa sen mittaviin pääomiin sekä ripeään toimeenpanoon.”

Keskeinen pullonkaula ilmastoratkaisujen rahoituksessa liittyy teolliseen mittakaavaan skaalaavaan, markkinapuutetta korjaavaan rahoitukseen. Tässä roolissa Vake voisi toimia myös EU:n ilmastorahoituksen kansallisena vastinkappaleena. Yhtiö tarttuu tarkempaan valmisteluun osaltaan omistajan toiveiden mukaisesti.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Sidosryhmäjohtaja Saara Mattero,
puh. 0400 114 777, saara.mattero@vake.fi

Valikko