Vake yhteistyökumppanina kansainvälisessä MyData 2019 -konferenssissa

MyData 2019 -konferenssi kokoaa Helsinkiin tuhatkunta liiketoiminnan, juridiikan, teknologian ja yhteiskunta-alan asiantuntijaa liki 40 maasta neljättä kertaa järjestettävään omadata-konferenssiin. Tilaisuus järjestetään Wanhassa Satamassa 25–27.9.2019, ja se on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tapahtumia.

MyData eli omadata tarkoittaa yksilöiltä kerättyä dataa, ja erityisesti mallia, jossa ihminen on keskiössä – eli yksilö itse voi hallita itseään koskevia tietoja ja määrätä niiden hyödyntämisestä. Yksilö voi jakaa tietojaan palvelusta toiseen, mikä myös mahdollistaa uuden liiketoiminnan kehittämisen sekä yhteiskunnallisen muutoksen. Konferenssin keskiössä onkin vauhdittaa muutosta kohti ihmiskeskeisiä dataoikeuksia.

Konferenssin järjestää MyData Global (https://mydata.org/) ja Vake on MyData -konferenssin yhteistyökumppani. Tuomme tilaisuuden päälavalle tulokset aiemmin kesällä omadataoperaattoreille järjestetystä haastekilpailusta yhdessä kilpailun voittaneen Postin kanssa.

MyData Globalin toimitusjohtaja Teemu Ropponen kuvaa tapahtumaa:

Datatalouden pelisäännöt ovat rajussa muutoksessa Euroopassa ja maailmalla. Miten henkilötietoja käsitellään ja hyödynnetään reilusti on yksi aivan avainasioita internetin ja verkossa tapahtuvan liiketoiminnan kannalta.

MyData 2019 -konferenssi on erittäin merkittävä tapahtuma siksi, että juuri nyt tällä saralla on tapahtumassa paljon asioita. Mielestäni on tärkeää, että Suomi ja Eurooppa osoittavat johtajuuttaan ja luovat uskottavaa Eurooppalaista “kolmatta tietä” vaihtoehtona Kiinan ja Piilaakson paradigmoille.

Tapahtuma tuo yhteen eri näkökulmista asiaa tarkastelevia asiantuntijoita – liiketoiminta, teknologia ja juridiikka ovat kaikki oleellisia näkökulmia kehitykseen. Luonnollisesti meidän pitää käydä yhteiskunnallista keskustelua siitä, millaisia seurauksia erilaisilla ratkaisuilla on ja laajemmin minkälaisessa datamaailmassa haluamme elää.”

Konferenssiin voit tutustua paremmin osoitteessa https://mydata2019.org

Valikko