Vaken terveydenhuollon ohjelma potkaistaan liikkeelle Musiikkitalossa

Sosiaali- ja terveydenhuollolla on paine uudistua kohti entistä tasavertaisempaa, kustannustehokkaampaa ja toimivampaa palvelujärjestelmää. Vaken toimintaa ohjaavat Suomen hallitusohjelman tavoitteet, joiden mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus tarvitsee tuekseen muun muassa toimivat tieto- ja tiedonhallintajärjestelmät sekä kattavan tietopohjan ja tavan raportoida. Digitalisaatio ja kehittyvä teknologia mahdollistavat tämän muutoksen.

Vaken terveydenhuollon ohjelman johtajan Antti Larsion mukaan Vake voi mahdollistaa sellaista yhteiskunnallisesti vaikuttavaa toimintaa, joka muuten jäisi toteutumatta. Sosiaali- ja terveydenhuollossa moninaiset intressit tuottavat haasteita resurssien käytön suhteen. Tämän haasteen paikkaamisessa Vakella voi olla merkittävä tehtävä.

Verkostot teknologiayritysten sekä sote-palveluntuottajien kanssa ovat Vaken terveydenhuoltoon ja tekoälyyn liittyvän toiminnan ytimessä. Järjestämme terveydenhuollon ohjelman kickoff-tilaisuuden sidosryhmillemme 1.10. klo 12.30 Musiikkitalossa.

Tapahtumassa esittelemme niin Vaken omia linjauksia valtion kehitysyhtiönä kuin terveydenhuollon ohjelmamme suuntaviivoja. Lisäksi kuulemme ajankohtaisia puheenvuoroja digitalisaation mahdollistamista tulevaisuuden sote-palveluista.

Näkökulmia aiheisiin tarjoavat HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen, THL:n tietovarantopalveluiden yksikönpäällikkö Arto Vuori, Aalto-yliopiston akatemiatutkija Pekka Marttinen sekä Eksoten tietohallintojohtaja Toni Suihko ja kehitysjohtaja Merja Tepponen.

Tilaisuuden ohjelma:

12.30 Lounas
13.00 Tilaisuuden avaus Vaken sidosryhmäjohtaja Saara Mattero
13.05 Valtion kehitysyhtiön esittely Vaken toimitusjohtaja Paula Laine
13.20 Vaken terveydenhuollon ohjelma Vaken ohjelmajohtaja Antti Larsio
13.45 Palveluntuottajan kriittiset tarpeet hoidon laadun, asiakaskokemuksen ja tehokkuuden kannalta HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen
14.15 Kansallisen tietopohjan hyödyntäminen tekoälyn avulla THL:n yksikönpäällikkö Arto Vuori ja Aalto-yliopiston akatemiatutkija Pekka Marttinen
14.35 Tulevaisuuden sote-palvelut teknologian avustamana Eksoten tietohallintojohtaja Toni Suihko ja kehitysjohtaja Merja Tepponen
14.55 Päätössanat
15.00 Tilaisuuden päätös

Tilaisuus on maksuton ja siihen voi vielä ilmoittautua. Lisätietoja: invitations@vake.fi

Valikko